Nanny i jej sukces w kraju kwitnącej wiśni

24. czerwca 2013,

Monitor Oddechu Nanny zdobywa coraz większą rzeszę swoich zwolenników w Kraju, który uznawany jest za kolebkę najlepszych technologii. Od ponad 2 lat wiele japońskich szpitali używa tego urządzenia, aby chronić życie i zdrowie dzieci. Na rodzimym europejskim rynku Nanny jest liderem, tym bardziej cieszy nas fakt coraz większej sprzedaży w nowych japońskich miastach. Szczególnie w pobliżu Osaki.

„Jesteśmy szczególnie dumni, kiedy widzimy nasz produkt w Japońskich szpitalach. Prawdopodobnie jesteśmy jedynym europejskim producentem, który dba o zdrowie Małych Japończyków“ – mówi Pani Milena Busztowa – product manager w Jablotron Alarms a.s.

W Japonii produkt ten sprzedawany jest pod nazwą BB Alarm i dystrybuuje go firma TH PHARMA. W odróżnieniu od Europy tutaj Nanny sprzedawana jest wyłącznie do szpitali. Dzieje się tak, ponieważ dzieci po urodzeniu i powrocie do domu śpią w łóżku rodziców. W tym przypadku nie można używać monitora oddechu. Oddzielne łóżeczka dla dzieci są tutaj bardzo rzadko spotykane.

Monitor oddechu dziecka ratuje przed śmiercią w wyniku SIDS – Syndrom Nagłej Śmierci Łóżeczkowej. Na całym świecie w ciągu roku SIDS jest odpowiedzialny za ponad 20 000 zgonów dzieci do jednego roku

.

Dystrybutor w Polsce